Energetische Behandeling - Holistische Praktijk Marga Schuch

Wat is een energetische behandeling?

De meeste cliënten die ik in mijn praktijk ontvang hebben klachten die veroorzaakt worden door onbalans. De energie in hun lichaam kan niet lekker doorstromen, omdat er ergens een blokkade zit. Met een voetreflexmassage of ontspanningsmassage kan ik die onbalans verminderen of wegnemen. Om het effect te versterken combineer ik dat vaak met een energetische behandeling.

 

Energetisch therapeut

In de afgelopen jaren heb ik verschillende opleidingen gevolgd tot energetisch therapeut, zoals de Meervoudige Merkabatechnieken. Hierbij heb ik geleerd om via mijn handen energie door te geven aan de cliënt. Ik hou mijn handen ergens boven of op het lichaam, waarbij de cliënt meestal direct een enorme warmte voelt. Deze energie helpt het eigen herstellend vermogen, waardoor klachten verminderen of verdwijnen. Als energetisch therapeut stimuleer ik dus de eigen geneeskracht van de persoon die ik behandel. Dat is dan ook het mooie aan dit werk. Het lichaam wordt ertoe aangezet zelf aan het werk te gaan, want die mogelijkheid heeft het menselijk lichaam nou eenmaal.

 

Lichaam en geest in balans

Door allerlei externe factoren kunnen lichaam en geest uit balans geraakt zijn. Stress is hierbij een belangrijke oorzaak. Een langdurig hoge werkdruk, ingrijpende gebeurtenissen, zorgen en conflicten kunnen stress opleveren. Iedereen herkent het wel. Als die stress langdurig aanhoudt veroorzaakt dit vroeg of laat psychische of lichamelijke klachten. Maar ook jeugdtrauma’s en opvoeding spelen vaak een rol bij het uit balans raken van lichaam en geest. Met een aantal opeenvolgende energetische behandelingen en massages help ik om die twee weer in balans te brengen. De eigen levensenergie kan daardoor weer vrij stromen, waardoor de klachten verminderen of verdwijnen.

 

Voor wie is een energetische behandeling geschikt?

Een energetische behandeling is eigenlijk voor iedereen geschikt. Leeftijd en conditie spelen hierbij geen rol. Zelfs mensen die sceptisch tegenover alternatieve geneeswijzen staan, zitten vaak lekkerder in hun vel na een energetisch behandeling. Het menselijk lichaam is namelijk tot veel meer in staat dan we denken.

 

Wil jij zelf ook eens ervaren welk effect een energetische behandeling op je heeft? Bel, app of mail me dan maar eens voor een afspraak.

 

Secured By miniOrange