Marga Schuch voetreflex

Coronastress en weerstand

Het is fijn dat de praktijken voor complementaire geneeskunde weer open mogen, want dat is zo belangrijk. In deze tijd van de coronacrisis heerst er veel angst, stress en onzekerheid. Allemaal factoren die onze weerstand negatief beïnvloeden, terwijl we die nu juist zo hard nodig hebben.

In deze bijzondere tijd waarin we geconfronteerd worden met een virus en allerlei maatregelen vraag ik me dagelijks verschillende dingen af en vallen me bepaalde zaken op. De mallemolen waarin we gewend waren geraakt te leven: willen we daar echt nog naar terug? En aan de andere kant: de maatregelen die getroffen worden: zijn die allemaal eigenlijk wel nodig?

De natuur zit knap in elkaar

Natuurlijk heb ik die wijsheid niet in pacht, maar toch geloof ik dat we vooral ook in onze eigen kracht moeten geloven. Als mensheid zijn we een onderdeel van de natuur. Zo zijn we ooit ontstaan, maar dat lijken we te zijn vergeten. Maar de natuur zit heel knap in elkaar, want voor elk probleem is er wel een oplossing. Zo houdt de natuur zichzelf in balans. Bij dieren en dus ook bij mensen is dat zo. Hierdoor kunnen we heel veel invloeden van buitenaf, zoals bacteriën en virussen, zelf aanpakken. Daarvoor hebben we niet altijd medicijnen of andere middeltjes nodig. Door goed voor onszelf te zorgen en ons lichaam de tijd te geven om op invloeden van buitenaf te reageren, kunnen we al veel infecties zelf oplossen. Uiteraard geldt dit niet voor alles, en daarom is de reguliere geneeskunde ook waardevol. Maar we zijn niet met alles afhankelijk van de medische wereld.

Voetreflextherapie na corona

Zo merk ik dat cliënten tijdens en na een voetreflexmassage compleet ontspannen en lekkerder in hun vel zitten. Hun klachten verminderen omdat de reflexzones en meridiaanbanen die ik masseer in verbinding staan met organen en systemen in het lichaam. Hierdoor wordt het vernuftige zelfgenezend vermogen, dat we als mensen en dieren hebben, gestimuleerd. En zodoende lossen veel klachten door de ongelooflijke kracht van het lichaam zelf op. Zo heb ik vorig jaar ook iemand geholpen die Corona had gehad. Deze cliënt van begin veertig voelde zich erg vermoeid, was benauwd en had een hoge hartslag. Tijdens de eerste voetreflexmassage ontspande ze al zienderogen en ging haar hartslag flink omlaag. Na zo’n vier of vijf behandelingen voelde ze zich weer veel energieker en had ze veel meer lucht.

Voetreflextherapie en de holistische visie

De manier waarop ik voetreflextherapie uitoefen is vanuit een holistische visie. Dat betekent dat ik niet alleen naar de hoofdklacht van de cliënt kijk, maar het in een veel breder perspectief probeer te zien. Vaak zijn er subklachten waarbij de echte oorzaak van de klachten ergens anders ligt. Door vragen te stellen en een prettige vertrouwde sfeer te creëren stellen de mensen zich open, kunnen zij hun verhaal kwijt en durven ze weer te voelen. In sommige gevallen blijkt de lichamelijke klacht voort te vloeien uit een vervelende ervaring, stress of een andere psychologische oorsprong, of andersom. Dat was bijvoorbeeld het resultaat van mijn eerdere onderzoek naar de relatie tussen darmklachten, depressie en voetreflextherapie. Vervolgens stel ik een gericht behandelplan op. Met een aantal voetreflexbehandelingen en coaching op het gebied van leefstijl gaat hun energie weer stromen, gaan ze meer naar hun hart luisteren en verminderen of verdwijnen de klachten vanzelf.

Dankbaar beroep

Daarom ben ik blij dat we als contactberoepen weer aan de slag mogen, want hoeveel mensen hebben er juist in deze tijd behoefte aan oprechte aandacht en een massage die een enorme positieve bijdrage levert aan de weerstand en het gevoel van welzijn?

Wil jij ook je energie weer laten stromen, voelen wat voor jou belangrijk is en werken aan je weerstand? Als je wilt mag je me bellen voor een afspraak om zelf te ervaren wat een voetreflexmassage met jou doet.

Met warme groet,
Marga

Secured By miniOrange