Weg met depressie - Marga Schuch Voetrelax Voetreflex

Resultaat onderzoek depressie, darmklachten en voetreflextherapie

In de afgelopen periode heb ik een aantal proefpersonen kunnen onderzoeken die aan de criteria van depressie en darmklachten voldeden. Het onderzoek had een positief resultaat, want de behandelingen met voetreflextherapie droegen absoluut bij aan het welzijn van de proefpersonen.

Depressie en darmen

In de wetenschap is niet alleen vastgesteld dat de micro-organismen in onze darmen voedsel verteren en ons beschermen tegen infecties, maar ook dat ze invloed hebben op de werking van onze hersenen. Hiermee beïnvloeden ze dus ook op ons denken en ons doen. We kunnen zelfs psychisch ziek worden doordat onze darmen niet goed functioneren.

Hieruit blijkt dat de darmen meer zijn dan alleen een voedselmachine. Zo zorgt verliefdheid bijvoorbeeld voor vlinders in je buik, terwijl angst je misselijk kan maken.

Maar andersom werkt het ook zo. Aandoeningen aan maag of darmen kunnen een depressie veroorzaken. Maar bepaalde voeding, een gebrek aan voedingsstoffen en een slechte vertering spelen ook een rol in emoties. Daarom heb ik de behandelingen vooral gericht op het stimuleren van de darmfunctie, en het in balans brengen van de verschillende organen en energiebanen.

Positief resultaat

Het uiteindelijke resultaat is dat de proefpersonen zich lekkerder in hun vel vinden zitten. Ze voelen zich niet meer zo lusteloos, maar hebben juist meer energie dan voorheen. Een andere belangrijke constatering is dat de darmklachten aanzienlijk minder zijn, wat zich uit in rustigere darmen en een stabielere stoelgang.

Deze bevindingen heb ik in een afstudeerscriptie verwerkt, waarna ik mijn diploma heb behaald voor VoetreflexPlus-therapeut. Hiermee is het onderzoek afgerond en heb ik hiervoor dus ook geen proefpersonen meer nodig.

Herken je bovenstaande klachten? Neem dan gerust alsnog contact met me op voor een afspraak. Misschien heeft voetreflextherapie bij jou hetzelfde resultaat als bij de proefpersonen, want dat is wel vastgesteld: voetreflextherapie heeft een positief effect op het welzijn.

Warme groet,
Marga

Secured By miniOrange